Spilleautomaten Mighty Sphinx tar oss med på en reise til det gamle og mytiske Egypt. Bli med på å utforske de flere tusen år gamle pyramidene, og let etter de skjulte skattene som ble gjemt av oldtidens faraoer og herskere. Dette spillet byr på mange ulike skatter i form av free spins, Wilds og Scatter, og dersom du er riktig heldig kan du få spille bonusrunden Tomb of Treasures.

Arabiskinspirert musikk i bakgrunnen setter stemningen for denne spillopplevelsen som også byr på grafikk av høy kvalitet og tradisjonelt gameplay.

Det gamle Egypt har inspirert mange filmer, bøker og casinospillene er ikke et unntak. Det er nemlig ikke første gangen vi har sjansen til å være med på en slik reise. Selv om vi har vært her før, kan vi med sikkerhet si at Mighty Sphinx ikke skuffer eller kjeder oss. Spillet er underholdende både for nykommere og drevne entusiaster, og den gjennomførte grafikken løfter denne spillopplevelsen til et høyere nivå.

Spillet er utformet som en tradisjonell spilleautomat med 50 spillbare linjer. Dette gir større muligheter for kombinasjoner som gir høye gevinster. Med så mange linjer kan man velge å enten spille med lav innsats på mange linjer, høy innsats på få linjer eller en kombinasjon. Dette må man selv avgjøre utfra budsjett og hvor mye man ønsker å risikere i hver runde. Ved høyere innsats per linje vil man vinne mer ved eventuell gevinst, men det koster mer å spille.

Hvordan spiller man Mighty Sphinx

Dersom du har spilt på spilleautomater før, vil ikke Mighty Sphinx være vanskelig å lære seg.

Selv om det er lett å bli revet med i slike spill er det viktig å huske på at man må spille på en ansvarlig måte. Sett deg et budsjett før du begynner å spille, og ikke utvid det underveis. Se på spillingen som underholdning med mulighet til å vinne en bonus dersom man har litt flaks og dyktighet.

Når du først har kommet deg inn i spillet trenger du kun å velge innsats og hvor mange av de 50 spillbare linjene du ønsker å satse på nede i høyre hjørne, i dette spillet kan du velge innsats mellom 0.01 og 5 per linje. Siden spillet har 50 spillbare linjer kan en høyere innsats bli ganske kostbart, noe det kan være greit å være oppmerksom på. Deretter er det bare å trykke på den gylne pyramiden for å spinne hjulene og starte spillet!

Bonus, free spins og symboler i Mighty Sphinx

Som i alle andre spilleautomater er det greit å vite forskjellen på de ulike symbolene og deres verdi. Som vanlig har man noen symboler som er mer verdt enn andre og et par med unike egenskaper. I Mighty Sphinx er jokeren Wild representert av den asurblå krystallen og denne kan erstatte alle spillets symboler, bortsett fra Scatter og bonussymbolet. Dette symbolet erstatter andre brikker slik at du får vinnende kombinasjoner.

Dette er også det mest sjeldne symbolet i spillet og dersom du klarer å få fem av denne, ja da har du virkelig truffet jackpoten!

Scatter er representert av den forstenede billen, og denne er din beste venn når du ønsker å få free spins. Dersom du får mer enn tre av denne på de linjene du har satset på vil du få ti free spins. Det spesielle med Free Spins i Mighty Sphinx er at for hver vinnende runde med Free Spins vil gevinsten din multipliseres med 1x. Det vil si dersom du vinner på alle din ti free spins vil du få ti ganger din gevinst. Slike bonuser er det ikke ofte vi ser, og derfor kan man kun utløse denne en gang i løpet av et spill.

I Mighty Sphinx kan du vinne en sjanse til å låse opp det hemmelige skattekammeret ved å komme til bonusrunden. Dersom du får tre eller flere av bonussymbolet på en av linjene du har satset på vil du åpne bonusrunden. Bonusrunden i Mighty Sphinx består av å velge ulike stener og se hvilke gevinster som skjules under, og få en sjanse til å doble gevinsten din!

Spillet inneholder også et par andre symboler som representerer ulike gevinster. Disse er representert av følgende symboler og gevinster, i verdirekkefølge;

Cleopatra:

Dette symbolet er representert av et bilde av den sagnomsuste dronningen og er det mest verdifulle symbolet i spillet uten spesielle egenskaper. Ved å få riktig kombinasjon av dette symbolet på dine linjer kan du vinne inntil 500 x av din opprinnelige innsats.

Tut:

Den Egyptiske kongen Tut kan gi deg mellom 25 x og 250 x på din innsats dersom du klarer å få nok av den på dine linjer.

Chest:

Akkurat som Ankh forekommer dette symbolet oftere og det er større sjanse for å danne vinnende rekker med dette symbolet, men gevinsten er lavere. Likevel kan dette symbolet utløse opptil 16 x!

Ankh. Dette symbolet forekommer oftere og har derfor lavere gevinst. Dersom du får tre eller flere av denne kan du vinne fra 10 x og opptil 80 x.

Som du ser over er Mighty Sphinx et spill som gir gode gevinster på de ulike symbolene, men vi skulle gjerne sett en litt mer omfattende bonusrunde.

Våre tanker om spilleautomaten Mighty Sphinx

Vi synes Mighty Sphinx er en underholdende spilleautomat som gir gode muligheter til å vinne. Med 50 spillbare linjer kan du satse ganske mye per runde, men samtidig øke den mulige gevinsten.

Spillet kunne gjerne hatt flere muligheter for å vinne free spins og bonus slik at det forekommer oftere. Spillet har en RTP (Return To Player) på 93 %. Dette er innenfor normen for de fleste spilleautomater, men noe lavere enn hva vi vanligvis ser i liknende spilleautomater.

Stemningen og grafikken i dette egyptisk-inspirerte spillet tar opp igjen et tema vi har sett mange ganger før, men vi synes likevel at utvikleren har gjort en god jobb i designet av denne spilleautomaten. Brukervennligheten er god og det er positivt at spillet fungerer på tvers av de fleste plattformer som mobil, nettbrett og datamaskin.

Totalt sett er vi fornøyd med denne spilleautomaten og kan anbefale den til alle som liker egyptisk-inspirerte spilleautomater og tradisjonelle spilleautomater.