I spilleautomaten The Eye of The Amulet inntar du rollen som en av to oppdagelsesreisende på tokt i Egypts gamle pyramider. På jakten etter den sagnomsuste skatten som er gjemt bort i Eye of The Amulet vil du treffe på flere ulike symboler som gir gode muligheter for gevinst og free spins.

Eye of The Amulet er utviklet av iSoftBet, som er kjent for å ha laget flere spill med design inspirert av de egyptiske pyramidene. Spillet virker svært gjennomført med pen og høyoppløselig grafikk, og kan spilles direkte i nettleseren på alt fra datamaskin til mobiltelefon. Den fortryllende arabisk-inspirerte musikken setter stemningen for en underholdende spillopplevelse. Eye of The Amulet er en kreativ vri på det tradisjonelle slot-spillet med god grafikk og flott design. Selv om spill inspirert av det gamle Egypt finnes i mange ulike former, er det alltid spennende å se noen komme med en ny vri på dette.

Spillet er utformet som en tradisjonell spilleautomat med fem hjul og fire spillbare rekker. Dersom du har spilt før vil brukergrensesnittet være gjenkjennelig og lett å forstå. Hele spillet styres fra kontrollpanelet i bunn hvor man helt til venstre velger sin innsats fra 0.01€ og opptil 5.00€ per linje. Etter du har valgt innsats trykker du på den store blå knappen for å starte runden, så fort hjulene er ferdig med å spinne vil du se eventuell gevinst, vi kommer tilbake til dette senere i artikkelen. Du kan også bruke “Auto-Spin”-funksjonen, du vil da få opp et par innstillinger hvor du kan velge hvor mye innsats du vil gå inn med, hvor mange runder du ønsker å spille og hvor mye tap du aksepterer før spillet skal stoppes. Alt i alt er Eye of the Amulet et spill med en velkjent utforming som de fleste vil kjenne seg igjen i.

Symbolene og bonus i Eye of The Amulet

Eye of The Amulet kommer med flere ulike symboler i tråd med den egyptiske inspirasjonen som kan hjelpe deg å vinne. Ulike kombinasjoner av alt fra Eventyrerne til den gjeve amuletten vil gi deg ulike gevinster og også sjansen til å starte en bonusrunde.

Eventyrerene

Disse to er hovedpersonene i dette spillet er på jakt etter den skjulte skatten etter de egyptiske herskerne, og de er også to av symbolene i spillet som kan brukes til å danne vinnende kombinasjoner. Ved hjelp av amulettenes skjulte hemmeligheter skal disse to på en skattejakt gjennom flere tusen år gammel historie hvor de garantert vil møte på faraoer og mumier!

Begge disse symbolene kan utløse store gevinster når de kombineres riktig. Den kvinnelige eventyreren bærer en likhet til Lara Crofts Tomb Raider og er også det enkeltsymbolet i spillet som har høyest verdi med mulighet til å utløse gevinster på inntil 1000 mynter.

Hieroglyfene

Hieroglyfene fra det egyptiske skriftspråket er de mest vanlige symbolene i Eye of The Amulet og de forekommer ofte i løpet av spillet. Det er større sjanse for å vinne på disse, men gevinstene er ikke så høye.

Amuletten

Amuletten er det gjeveste symbolet i dette spillet, og det er også denne som potensielt kan utløse både bonusrundene, lykkehjulet og free spins. Dersom du får minst tre eller flere amuletter i en runde vil du bli tildelt free spins avhengig hvor mange amuletter du har på linjene. Ved tre amuletter vil du du få 5 free spins og du kan få helt opptil 15 free spins. Hvis du får to eller flere amuletter i løpet av en dine free spins vinner du enda flere free spins. Totalt sett kan du få 100 free spins i løpet av en enkelt spill!

Dersom du vinner en bonusrunde vil du først få muligheten til å prøve lykken på spillets Wheel of Fortune. Her kan du vinne ekstra bonuser som kan multiplisere eventuell gevinst i bonusrunden, ekstra free spins eller ekstra Wild-symboler til bruk i bonusrunden. Dersom du skulle være så uheldig å treffe det røde feltet på første forsøk vil bonusrunden starte uten noen premie.

Wild

I Eye of the Amulet kommer Wild i form av en en bille utsmykket med juveler. Denne jokeren kan erstatte alle de andre symbolene når du skal danne en vinnende rekke. Det eneste symbolet Wild ikke kan erstatte i Eye of The Amulet er amuletten selv.

Sandstormen

Akkurat som i ørkenen kommer sandstormene overraskende på, og det gjør de også i Eye of The Amulet. Du behøver derimot ikke å være redd for sandstormen da denne i dette spillet som oftest bringer med seg en økt sjanse for å få ekstra Wild-symboler, free spins, fem like eller en ekstra bonusrunde.

Free spins i Eye Of The Amulet

Free spins i denne spilleautomaten utløses av ulike kombinasjoner av symbolene nevnt ovenfor eller som følge av Sandstormen.

Wild: Tre eller flere Wild i en runde utløser free spins.

Fem like: Etter en Sandstorm kan du sitte igjen med fem like av en av spillets symboler og dermed få flere free spins.

I Eye of The Amulet kan du vinne inntil 100 free spins i løpet av en omgang.

Våre tanker om Eye of The Amulet

Selv om temaet rundt det gamle Egypt er noe vi har sett utallige ganger tidligere i andre spilleautomater synes vi at iSoftBet har gjort en spennende vri på denne spilleautomaten. Spillet i seg selv er gjenkjennbart, men vi liker historien bak de ulike karakterene og symbolene. Sandstormen er en interaktiv og innovativ måte å utløse spillets bonuser på. Den fine grafikken og stemningsmusikken gjør dette til et spill som er verdt å spille. Eye of The Amulet har en RTP (Return To Player) på 96.51 % noe som tilsier at det er gode muligheter for å hente hjem store gevinster! Spillet har en middels til høy volatilitet og er derfor et spill som passer best for de som har litt erfaring med spilleautomater fra før. Dette spillet faller inn i en lang rekke av underholdende spill fra iSoftBet, men vi synes kanskje at temaet burde varieres noe i fremtiden da vi har vært i Egypt mange ganger tidligere i ulike spill.